Et tverrspråklig perspektiv som utgangspunkt for konseptuell grammatikkundervisning i språkfag - Hagemann, Kristin; Søfteland, Åshild (Acta Didactica Norden, 2023)
I denne artikkelen søker vi å koble sammen den nyeste forskninga på grammatikkundervisning innafor L1, L2 og L3 med sikte på å danne et felles grunnlag for videre debatt om hva grammatikkundervisninga i norsk skole skal være, og hvor og hvordan den skal foregå. Vi viser hvordan forskning på terskelbegreper og metakonsepter i L1-konteksten kan være et godt utgangspunkt for økt samarbeid på tvers av språkfaga, og hvordan undervisninga i fremmedspråka og engelsk kan bidra til å understøtte noe av innholdet i norskfaget. Grammatikkundervisninga er et sted der det er både enkelt og effektivt å ta i bruk elevenes flerspråklighet, og vi argumenterer for at den siste tidas søkelys på konseptuell grammatikkundervisning i L1-forskninga, aktualiserer idéen om en systematisk tverrspråklig grammatikkundervisning.