Bruk av omvendt undervisning i naturfag på ungdomstrinnet

Using Flipped Classroom in middle school science

Forfattere

  • Christine University of New South Wales
  • Ina Camilla Lauvli Engan OsloMet – Storbyuniversitetet
  • Kirsti Marie Jegstad

DOI:

https://doi.org/10.5617/nordina.7524

Sammendrag

Denne studien undersøker hvordan omvendt undervisning med Just-in-Time Teaching og Peer Instruction kan implementeres i naturfagundervisning på ungdomsskolen. Studien ble gjennomført over fire uker i to 8. klasser (N = 60) med en lærer. Innsamlet data består av elevgjennomføring av forarbeid, elevers svar på Peer Instruction-spørsmål i undervisningen, og lærerintervjuer før, under og etter intervensjonen. Resultatene indikerer at omvendt undervisning fungerer sammenliknbart på ungdomstrinnet som i høyere utdanning. Forarbeidet gjorde elevene bedre forberedt for og aktive i undervisningen, og de likte spesielt godt den øyeblikkelige tilbakemeldingen på Peer Instruction-spørsmålene. Læreren opplevde økt glede i forbindelse med forberedelse og gjennomføring av undervisningen, uten at hun brukte nevneverdig mer tid på forberedelser.

Forfatterbiografier

Christine, University of New South Wales

Christine Lindstrøm har en PhD i universitetsfysikkdidaktikk fra University of Sydney, Australia, og jobber nå som førsteamanuensis på Fysisk Institutt ved University of New South Wales i Sydney, Australia, hvor hun er en av lederne av forskningsgruppen Physics Education Research for Evidence Centred Teaching (PERfECT@UNSW). Hun brenner for økt kvalitet på fysikkundervisning i høyere utdanning, og jobber for dette både gjennom forskning og undervisning. Hun har tidligere holdt stillinger som førsteamanuensis på naturfaglærerutdanningen ved OsloMet – storbyuniversitetet, førsteamanuensis II i universitetspedagogikk ved NTNU, og forsker på Centre for Computing in Science Education (CCSE) på Fysisk Institutt, Universitetet i Oslo.

Ina Camilla Lauvli Engan, OsloMet – Storbyuniversitetet

Ina Camilla Lauvli Engan er utdannet grunnskolelærer 5–10. trinn med master i skolerettet utdanningsvitenskap med fagfordypning i naturfag ved OsloMet – storbyuniversitetet. Hun er pedagogisk veileder ved Teglverket skole og i Utdanningsetaten, Avdeling for pedagogisk utvikling og kvalitet, og har et stort engasjement for skoleutvikling og pedagogisk bruk av læringsteknologi.

Kirsti Marie Jegstad

Kirsti Marie Jegstad jobber som førsteamanuensis ved naturfagslærerutdanningen på OsloMet. Hun har en PhD i naturfagsdidaktikk fra Norges miljø og biovitenskapelige universitet innen temaet utdanning for bærekraftig utvikling. For tiden forsker hun primært på kontekstbasert kjemiundervisning, utforskende arbeidsmåter og forskningsbasert lærerutdanning.

Nedlastinger

Publisert

2021-02-02

Utgave

Seksjon

Articles