Klarspråk i Helse-Norge

Forfattere

  • Magne Nylenna Universitetet i Oslo
  • Erlend Hem Universitetet i Oslo

DOI:

https://doi.org/10.5617/sakprosa.10541

Sammendrag

Klarspråk – internasjonalt kjent som Plain Language eller Clear Language – er et satsingsfelt i både offentlig og privat sektor over hele verden. Tidsskriftet Sakprosa har invitert eksperter fra en rekke fagfelt til å skrive artikler om klarspråk ut fra eget perspektiv. Først ute er Magne Nylenna, professor emeritus i samfunnsmedisin ved Universitetet i Oslo og medlem av Gruppe for norsk medisinsk fagspråk, og Erlend Hem, instituttsjef ved Legeforskningsinstituttet, professor i atferdsmedisin ved Universitetet i Oslo og leder av Gruppe for norsk medisinsk fagspråk. Tekstene er ikke fagfellevurderte vitenskapelige artikler, men kyndige faglige innspill i et felt hvor dialogen mellom vitenskap og dagsaktuell praksis er særlig viktig. I 2015 publiserte tidsskriftet et temanummer om klarspråk med fagfellevurderte artikler. Vi håper den aktuelle artikkelserien kan stimulere forskerkolleger i Norden til å bidra med flere vitenskapelige artikler i årene som kommer.

Forfatterbiografier

Magne Nylenna, Universitetet i Oslo

Magne Nylenna er professor emeritus i samfunnsmedisin ved Universitetet i Oslo og medlem av Gruppe for norsk medisinsk fagspråk.

Erlend Hem, Universitetet i Oslo

Erlend Hem er instituttsjef ved Legeforskningsinstituttet, professor i atferdsmedisin ved Universitetet i Oslo og leder av Gruppe for norsk medisinsk fagspråk.

Nedlastinger

Publisert

2023-09-18

Utgave

Seksjon

Debatt og presentasjoner