Brukerreiser – en forskningshistorisk reiseberetning

Forfattere

  • Asbjørn Følstad SINTEF
  • Ragnhild Halvorsrud SINTEF

DOI:

https://doi.org/10.5617/sakprosa.10560

Sammendrag

Klarspråk – internasjonalt kjent som Plain Language eller Clear Language – er et satsingsfelt i både offentlig og privat sektor over hele verden. Tidsskriftet Sakprosa har invitert eksperter fra en rekke fagfelt til å skrive artikler om klarspråk ut fra eget perspektiv. Denne gangen er det Asbjørn Følstad, som er sjefforsker ved SINTEF, og Ragnhild Halvorsrud, som er seniorforsker ved SINTEF. Tekstene er ikke fagfellevurderte vitenskapelige artikler, men kyndige faglige innspill i et felt hvor dialogen mellom vitenskap og dagsaktuell praksis er særlig viktig. I 2015 publiserte tidsskriftet et temanummer om klarspråk med fagfellevurderte artikler. Vi håper den aktuelle artikkelserien kan stimulere forskerkolleger i Norden til å bidra med flere vitenskapelige artikler i årene som kommer.

Forfatterbiografier

Asbjørn Følstad, SINTEF

Asbjørn Følstad er sjefforsker ved SINTEF. Han har bakgrunn fra psykologi og forsker på brukersentrert utforming av digitale løsninger. De siste årene har han særlig arbeidet med løsninger for dialogbasert kunstig intelligens som samtaleroboter.

Ragnhild Halvorsrud, SINTEF

Ragnhild Halvorsrud er seniorforsker ved SINTEF. Forskningen hennes omhandler menneske-maskin interaksjon og tjenesteinnovasjon der hun blant annet har ledet utviklingen av språk for modellering av brukerreiser.

Nedlastinger

Publisert

2023-09-25